WAT HET KOST


Om te beginnen werken wij niet op basis van gefinancierde rechtshulp. Dus bij ons geen toevoegingen (voorheen ook wel "pro deo" genoemd) met de daarbij behorende eigen bijdragen.
Bij Niesink Advocatenkantoor dient u zelf de kosten te betalen.

STRAFZAKEN
Voor een strafzaak, die dient bij de Politierechter van een Rechtbank brengen wij u doorgaans € 750,00 exclusief BTW in rekening. "Doorgaans", want er zijn natuurlijk uitzonderingen mogelijk.
Voor een strafzaak, die zal dienen voor de Meervoudige Kamer van een Rechtbank is geen standaardtarief te noemen zonder de inhoud van de zaak te kennen. Wel kunnen wij van te voren een inschatting maken en een uurtarief afspreken of zelfs een all-in prijs. Bij deze zwaardere strafzaken dient u in elk geval rekening te houden met een tarief vanaf minimaal € 1.500,00 exclusief BTW.

Voor zaken, die in hoger beroep dienen bij een Gerechtshof is het bedrag van de declaratie eveneens afhankelijk van de inhoud van de zaak.

Mocht een strafzaak eindigen in een vrijspraak, dan bestaat de mogelijkheid om bij de Staat een verzoek tot schadevergoeding in te dienen, waarbij u de gemaakte kosten voor rechtsbijstand (de declaratie van de advocaat) terug kunt vorderen. In de meeste gevallen wordt zo'n verzoek gehonoreerd.

CIVIELE ZAKEN
Voor civiele zaken wordt een uurtarief in rekening gebracht, dat van te voren wordt afgesproken. Heldere communicatie, ook over de declaratie dus.